Opskrifter

Tønder Fodslaw       

På denne side findes opskrifter på kager fra vore træningsture



Fastelavnsboller fra søndag d. 23. februar 2014

Dej:

250 g mel

75 g smør

½ pakke gær

1 dl mælk

1 æg

Lidt salt

15 g sukker

 

Creme:

Vanilje, kornene fra en ½ vaniljestang

1 æg

15 g sukker

2 spsk. Maizena

2½ dl mælk

75 g hakkede smuttede mandler

 

Remonce:

100 g sukker

100 g marcipan

100 g smør

 

Chokolade til fyld og overtræk:

En pose mørke chokolade knapper, eller ca. 100 g god mørk chokolade. 6 knapper per bolle, 4 som fyld og 2 til overtræk.

 

Dej:

Opløs gæren i mælken. Bland mel og smør i en skål. Pisk ægget med salt og sukker og bland det med mælken. Ælt melblandingen og mælkeblandingen godt sammen. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i en time.

 

Creme:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, maizena og vanilje godt sammen. Varm mælken til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden og opvarm mens du pisker, til cremen bliver tyk. Vend de hakkede mandler i og lad cremen køle af.

 

Remonce:

Rør sukker og marcipan sammen. Tilsæt så smør lidt efter lidt til det er rørt helt ud i massen. Pas på du ikke rører for længe da den så vil blive for flydende når den bages.

 

 

Ælt dejen hurtigt igennem og del en i to stykker. Rul hvert stykke ud til en ca. ½ cm tyk plade og skær den i 7-8 stykker. På hvert stykke lægges en spsk. creme, en spsk. remonce og 4 chokoladeknapper. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og samle dem så det ikke løber ud: først foldes de fire hjørner ind over hinanden så de lapper over og derefter samles de og klemmes sammen.

Vend bollerne så samlingen vender ned og lad dem hæve til dobbelt størrelse på en smurt bageplade. Pensl dem med vand og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter til de er smukt gyldne. Så snart de kommer ud pyntes de med to chokoladeknapper hver, så chokoladen kan nå at smelte lidt.